16.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024

Лоренцо Инсиние донесе победата на Наполи над Ювентус

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Наполи - Ювентус

Лоренцо Инсиние отбеляза своя гол номер 100 с екипа на Наполи, с който донесе победата на неаполитанците с 1:0 срещу Ювентус в очаквания с най-голям интерес мач от 22-ия кръг на италианското футболно първенство. Италианският национал счупи прокобата при дузпите срещу Ювентус, като вкара с безупречен шут от бялата точка в 31-а минута. Халфът има три пропуснати дузпи срещу Юве в предишните мачове срещу торинци, но пое отговорността и донесе успеха на домакините. Реферът посочи бялата точка след консултация с ВАР за нарушение на капитана на Юве Джорджо Киелини, който изигра своя мач номер 400 в Серия А.   

Ювентус опита натиск след почивката, но Кристиано Роналдо нямаше ден и направи пропуски. Алекс Сандро също имаше ситуация за гол, но стреля в аут. Федерико Киеза можеше да изравни пет минути преди края, но ударът му от дъгата на наказателното поле премина на сантиметри от страничния стълб. Минута по-късно и Алваро Мората стреля отблизо, но вратарят на Наполи спаси.   

В късния мач от съботния ден, лидерът Милан бе неузнаваемо слаб при гостуването си на Специя и загуби с 0:2. Попаденията за домакините отбелязаха Джулио Маджоре в 56-ата минута и Симоне Бастони в 67-ата. Така Милан може да бъде изместен от първото място в класирането още днес, ако преследвачът Интер спечели домакинството си на Лацио. Преди тази среща, Милан остава с 49 точки на върха в подреждането, а Интер има 47.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ