21.1 C
София
четвъртък, март 28, 2024

Манчестър Сити не остави съмнения в превъзходството си над Тотнъм

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Манчестър Сити - Тотнъм

Манчестър Сити премина през Тотнъм с 3:0 и увеличи отново преднината си на върха във Висшата футболна лига в Англия на 7 точки пред 2-ия Лестър и на 8 пред Манчестър Юнайтед. Вчерашната победа е шеста подред у дома за Сити без допуснат гол. Родри преди почивката от дузпа, както и два гола на Илкай Гюндоган през втората част осигуриха комфортната преднина в резултата на „небесносините“. С двата гола Гюндоган вече има 11 за сезона в лигата.

Може и да е било тактически замисъл, но гостите започнаха предпазливо, докато Сити стартираха с вихрени атаки. Но първата опасност беше именно за Шпорите, като Хари Кейн в 14-ата минута изпълни добре пряк свободен удар, но тя срещна страничната греда. В 22-ата минута обаче Сити откри резултата от дузпа, след като Габриел Жезуш подаде на Гюндоган, той навлезе в наказателното поле и беше повален от Пиер-Емил Хьойберг. Родри застана зад бялата точка и стреля, а Юго Льорис отби, но не достатъчно качествено и резултатът беше открит.

Три минути по-късно домакините бяха близо до втори гол, но Гюндоган не успя да оползотвори паса на Рахим Стърлинг. Двамата обаче създадоха второто попадение пет минути след началото на втората част, след като английското крило проби и извади топката на германеца, който вкара.

В 66-ата минута Гюндоган вкара за 3:0 по доста куриозен начин. Вратарят Едерсон Мораеш ритна дълга топка от своето наказателно поле, тя прелетя през целия терен, изненада Давинсон Санчес, който не се ориентира и позволи на Илкай да изрезе сам срещу вратаря и след това да пусне топката покрай крака му.

В 81-ата минута дойде една от малкото възможности за Тотнъм, като вратарят Едерсон спаси атрактивно удар на Хари Кейн от дъгата на наказателното поле. Две минути преди края на редовното време Стърлинг получи от Фил Фодън, влезе успоредно в наказателното поле и намери начин да стреля, но вратарят Лорис този път спаси с крак.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ