8.7 C
София
петък, март 29, 2024

Манчестър Сити попиля и Тотнъм

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Манчестър Сити победи по категоричен начин госта си Тотнъм в мача между двата състава от 24-ия кръг на Висшата лига. Двубоят на „Етихад“ приключи при резултат 3:0.

Точен на два пъти за домакините беше Илкай Гюндоган, който обаче напусна терена принудително малко след второто си попадение, заради получено разтежение. Освен него, Родри също записа името си сред голмайсторите в срещата.

Именно изпълнението му от бялата точка бе предшествано и от най-дискусионния момент в срещата.

Гюндоган проби в полето на съперника в 22-ата минута, навлезе в пеналта и след съприкосновение с Хойберг падна на тревата. Реферът посочи бялата точка, като намеса на системата ВАР не последва.

Повторенията на положението обаче едва ли убедиха някого напълно, че става дума за безспорна ситуация, в която правилата са нарушени. По-скоро контактът беше минимален, а и след като Гюндоган вече бе загубил притежанието на топката и реално не я владее.

Проверка по рама

Така или иначе Родри вкара от бялата точка, въпреки че Лорис реагира добре и стигна до топката, но не успя да я избие по най-добрия начин.

През второто полувреме Гюндоган се развихри, като първо се разписа в 50-ата, а след това и в 66-ата минута за 3:0, като в единия случай получи пас директно от вратаря. Непосредствено след това обаче се хвана за вътрешната част на бедрото и беше принудително заменен.

Нова промяна в резултата обаче така и не последва, въпреки солидното включване на Бейл от пейката и чистото положение, което той си създаде малко преди края.

„Гражданите“ са с 11 поредни победи в първенството. Сити има и шест поредни „сухи мрежи“ на свой терен и стабилизираната защита донесе така желания баланс в отбора.

Момчетата на Жозе Моуриньо са лидери в таблицата с подреждането, като имат със 7 точки повече от втория Лестър, който обаче е и с мач в аванс. Тотнъм остава под номер 8.

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ