10.8 C
София
събота, април 20, 2024

Мартин и Данаил Николови: Искаме да печелим медали

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„Доволни сме от оценката, която получихме за представянето на балансовата си комбинация (27.150 точки). Можем и повече, но толкова време нямаше състезания, излезли сме от форма. Доволни сме от резултата. Разбира се очакваме да видим какво ще каже треньорката ни. Надяваме се утре и темповата комбинация да мине добре“, това сподели Данаил Николов след представянето на балансовата комбинация във вида мъжки двойки (възраст 12-18 години) на международния турнир по акробатика, който се провежда в „Асикс Арена“ и съпътства световната купа.

Данаил и Мартин Николови са начело във временното класиране в този вид след първия ден на надпреварата. Състезателите на клуб Джим Денс (Горна Оряховица) изпревариха представителите на Казахстан – Анатоли Пахандрин и Санзар Судов (27.000 точки) и тези на Молдова – Антон Реилеан/ Махаил Малкиуков.

„Аз предпочитам баланса, защото ми е по-интересен и ми е по-лесен. Можем и по-добре да се представим. Вярвам, че ще се справим.

На последното европейско първенство проведено през 2019 година в Израел братята се наредиха на четвърто място.

„След европейското в Израел ние променихме възрастовата категория. Научихме нови упражнения. Сега сме с по-сложна програма. По-различно е, но ние се радваме, защото искаме да вървим нагоре. Тъй като акробатиката не е олимпийски спорт, нашата мечта е да се представяме на световни и европейски първенства. Искаме да печелим медали. Нямаме планове да спираме скоро с акробатиката“, допълни Данаил Николов.

Проверка по рама

След 45 дни в Швейцария ще се проведе шампионата на планетата, ето какви са целите на двамата ни състезатели.

„Ние се готвим за да бъде в топ форма и да нямаме притеснения при изпълнението на нито една комбинация. Няма да правим промени в съчетанията си. Очакваме голяма конкуренция. Украйна, Русия, изобщо целия руски блок, Китай, Великобритания, Белгия, Израел – това са силните държави.

Данаил тренира акробатика от 10 години, а Мартин – от 9. В залата ги завежда тяхната майка.

„Харесва ни тръпката, която изпитваме. По-лесно ни, защото сме братя. Разбира ме се и си помагаме. Е, понякога има напрежение между нас. Единият иска едно, другият друго. Но, се напасваме. Аз съм по-нервен. Той търпи повече и слуша малко повече от мен. Опитваме се да се балансираме“, сподели още Данаил Николов.

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ