18.8 C
София
понеделник, юни 24, 2024

Масовите фалити доведоха до разпродажба на тези имоти

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Несъмнено от пандемията с коронавируса най-силно пострада туризма, а с него и десетки съпътстващи бизнеси. Силен удар получи хотелиерството. Конкуренцията, която сегментът имаше преди пандемията в лицето на платформи за краткосрочно настаняване като Airbnb и Booking са нищо в сравнение с тази на пандемията. Затварянето на границите остави празни стотици хотели.

Гърция е ярък пример за това какво се случва по света със сегмента. Към днешна дата се оферират над 300 хотела. Много от тях са в луксозни курорти по южното крайбрежие, както и в столицата. Така например, хотел в района на атинския Акропол може да се купи едва за 13 млн. EUR. Двойно по-скъпо се оферира хотелски комплекс в Халкидики. Той се състои от 300 стаи и 100 апартамента. Сред най-скъпите оферти е 5-звезден хотел на остров Крит. Новият собственик може да получи 127 стаи в него срещу 65 млн. EUR.

Броят на предлаганите на пазара хотели вероятно ще се удвои. Лошият сценарии е напълно реалистичен, ако и тази година летният сезон липсва, аналогично на миналата. За момента няма нотки на оптимизъм и най-вероятно още през юли-август ще станем свидетели на ръст в офертите.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ