18.8 C
София
понеделник, юни 24, 2024

Мая Манолова: Няма съмнение, че влизаме в парламента

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„Това, че влизаме в следващия парламент, не го подлагам на съмнение. Желанието на хората за промяна е огромно. Предизвикателството е да влезем в следващия парламент с достатъчно голяма група, която да може да наложи приоритетите… Няма да подкрепяме ГЕРБ или ДПС. Нашата цел е да бъде формирано мнозинство на почтените с общи приоритети“. Това каза пред БНР Мая Манолова от коалицията „Изправи се! Мутри, вън!“ и подчерта, че очаква от БСП да сподели каузите на коалицията и „да върнем нормалността в България“.

До края на месеца с Отровното трио ще сме готови с нашата обща предизборна програма. Ние вече сме обединени около няколко основни приоритета. „Изправи се.БГ“ ще настоява за увеличаване на доходите на българските граждани, като първата стъпка е освобождаване на доходите до 650 лв. от 10% данък. Задължително е преизчисляването на пенсиите, което ще струва 1,5 млрд. лв. Подкрепата за бизнеса е основен приоритет, за да се запазят работните места и да се увеличат доходите, допълни Манолова.

В следващите няколко години в България ще влязат 30 млрд. лв. от Спасителния фонд на Европейския съюз и още толкова за следващия програмен период. Това са 60 млрд. лв., които трябва да се използват за модернизация на икономиката, иновации, европейски доходи, достъпно и качествено здравеопазване. Управляващите представиха план, който няма да промени икономиката на България. Те предлагат харчене на 3 млрд. за саниране, както и раздуване на администрацията, за асфалт и бетон, заяви тя.

Съдебната реформа е сред основните приоритети, по които „Изправи се! Мутри вън!“ ще работи. След влизането ни в парламента ще започнем широк национален дебат за промени в Конституцията и мястото на прокуратурата – в съдебната система или в изпълнителната власт. Заедно с него и конкретни законодателни мерки за резултати преди промени в Конституцията. След широко обсъждане с професионалната общност ще предложим законодателни промени за контрол върху главния прокурор, обясни председателят на „Изправи се.БГ“.

Манолова подчерта, че нито „Изправи се.БГ“, нито Отровното трио са получавали покана от БСП или Корнелия Нинова за среща за честността на вота. От ноември месец с Отровното трио сме започнали разговори за опазване на изборите. Имаме договорка с „Има такъв народ“ за общи усилия за опазване на честността на вота и водим разговори с Демократична България за обща платформа за паралелно броене, обясни тя.

Проверка по рама

Борисов има интерес от разединение на опозицията, защото липсата на общи действия направиха Борисов възможен толкова време, каза още тя.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ