8.7 C
София
петък, март 29, 2024

Милан “си намери майстора“ в Специя

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Специя категорично надделя над Милан с 2:0 в мач от 22-ия кръг на Серия А. Капитанът на домакините Джулио Мадиоре (57) даде аванс на тима си. Десет минути по-късно Симоне Бастони удвои преднината за Спецоя. „Росонерите“ не успяха да отправят точен изстрел през всичките 90 минути и логично си тръгват като победени от стадион „Алберто Пико“. Българският нападател Андрей Гълъбинов не се появи в игра за Специя.

По този начин в утрешния ден Интер има възможност да се качи на върха в Серия А, след като изостава с две точки зад Милан. От своя страна Специя се изкачи на 14-ата позиция в класирането с актив от 24 точки.

„Росонерите“ стартираха агресивно срещата, но домакините стояха добре подредени в собствената си половина и не позволиха Иван Проведел да бъде застрашен. В същото време Специя показа, че ще разчита на бързи контраатаки, които да доведат до опасности пред Джанлуиджи Донарума.

В 7-ата минута Науел Естевес центрира от фаул в наказателното поле, където Емануел Гиаси стреля с глава, но вратарят на гостите улови.

В следващите минути домакините притиснаха съперника си и в 11-ата минута Кевин Агудело нахлу в наказателното поле, но не стреля веднага, след което бе затворен от Симон Кяер и Джанлуиджи Донарума улови.

Проверка по рама

В 13-ата минута Рикардо Сапонара овладя в наказателното поле и нанесе удар, пласирайки топката под напречната греда, но стражът на гостите показа великолепен рефлекс и изби в ъглов удар.

„Росонерите“ опитаха да пренесат играта в предни позиции, но действията им продължиха да бъдат припряни и това не водеше до опасности пред Иван Проведел.

В 24-ата минута Йакан Чалханоглу центрира от фаул в наказателното поле, където Тео Ернандес стреля с глава, но топката премина покрай десния страничен стълб.

Шест минути по-късно Милан отново създаде опасност след статично положение, като и този път Алесио Романьоли не успя да намери очертанията на вратата.

След продължителна битка в средата на терена, в 37-ата минута Джулио Маджиоре отправи плътен изстрел от границата на наказателното поле, който премина над вратата. Малко след това Алесио Романьоли блокира изстрел отблизо на Науел Естевес, спасявайки вратата си.

Специя стартира по добър начин и второто полувреме. Още в началните минути Рикардо Сапонара имаше отличен шанс да реализира, но изстрелът му бе блокиран от Диого Далот.

Магазин за Акумулатори

В следващите минути наказателното поле на гостите се превърна в стрелбище, но изстрелите на Емануел Гиаси и Симоне Бастони бяха блокирани от защитата пред Джанлуиджи Донарума.

В 57-ата минута се случи логичното и Специя откри резултата. Емануел Гиаси подаде към Кевин Агудело, който продължи към Науел Естевес. Алесио Романьоли пресече подаването към халфа, но топката се озова в Джулио Маджиоре, който на празна врата реализира.

В 65-ата минута домакините поискаха дузпа за нарушение на Диого Далот срещу Рикардо Сапонара, но правилно главният съдия посочи, че трябва да бъде изпълнен фаул. Науел Естевес се нагърби с изпълнението и подаде към Симоне Бастони, който чакаше непокрит на границата на наказателното поле и с великолепен изстрел в левия ъгъл бранителят удвои преднината на тима си.

Милан опита да притисне съперника си в следващите минути, но отново без успех. „Росонерите“ не успяваха да застрашат Иван Проведел, който до този момент не му се наложи да се намесва нито веднъж.

Дълбоко в добавеното време Саму Кастейехо центрира от фаул в наказателното поле, където Марио Манджукич стреля с глава, но покрай левия страничен стълб. В ответната атака Специя нацели напречната греда след мощен изстрел на Дженаро Акампора, което бе и последното действие на терена.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ