18.8 C
София
понеделник, юни 24, 2024

Министър Ангелов: Надявам се, че у нас третата вълна няма да е толкова интензивна

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„Поех ангажимент, заедно с народния представител Десислава Атанасова, да окажем необходимото съдействие МБАЛ в Разград, за да получи средства за закупуване на нов скенер. Това каза здравният министър Костадин Ангелов, който посети местната болница, цитиран от Евроком.

Министърът посочи, че лечебното заведение има нужда от тази апаратура, защото скенерът, с който разполага в момента, е морално и физически остарял.

„Нямаме притеснения като необходимост от допълнителни инвестиции по отношение на осигуряването на болницата за предстоящата т.нар. трета вълна от коронавирус“, каза още министър Ангелов и изрази надежда, че в България тя няма да бъде с такъв интензитет.

Той посочи, че за миналата година от средствата за лечебни заведения, които поддържат над 50 процента от леглата си за лечение на COVID-19, болницата в Разград е получила над 900 000 лева, а за последните четири години, от държавата, – близо 4,5 млн. лева.

По думите на Ангелов, ще се търсят възможности и за осигуряване на финансиране на плануваните от ръководството ремонтни дейности в лечебното заведение.

Проверка по рама

Министър Ангелов коментира, че в МБАЛ-Разград е създадена изключително добра организация. Здравното заведение разполага с около 300 легла. Той добави, че разградската болница разполага с необходимата апаратура, консумативи и предпазни средства, които ще могат да се използват при евентуално увеличаване на заболелите и нужда от хоспитализиране.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ