13.8 C
София
вторник, май 21, 2024

Младежкият червен кръст с психосоциална онлайн помощ при безпокойства при пандемия

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„Направихме този чат, защото според нас най-важното в днешната ситуация е възможността да споделяме“. Това каза в предаването „Преди всички“ Деница Баръмова, председател на Младежкия червен кръст, за психологическата подкрепа в пандемията чрез национален онлайн чат, който е инициатива на БЧК. Чатът за психосоциална подкрепа е на страницата на БМЧК. Консултанти са на линия всеки работен ден и всяко запитване получава отговор. Сред консултантите са членове на БЧК, психолози и експерти по психосоциална подкрепа. 

„Ако някой има нужда от допълнително професионално психологично консултиране, за първи път БЧК предоставя безплатно тази помощ“, каза още Баръмова.

По думите ѝ най-важното, което търсят хората при тези консултации, е точната и правилна информация, защото тя спасява живот. Хората търсят и помощ за тревожността, в която живеят. Самотата е също причина помощ да търсят възрастни хора.

БЧК отваря и национална телефонна линия 0800114 66, където хората също могат да потърсят психологическа помощ.

Баръмова сподели също, че по кампанията им ;Направи го за тези, които обичаш“ вече има резултати.

Проверка по рама

„Достигаме до много хора и им осигуряваме предпазни средства като маски, дезинфектанти, защото това се нещата, които последно ще отпаднат, а след това ще продължим кампанията под надслов – „Информирай се“, което ще е свързано и с ваксините и правилният избор“, каза още Деница Баръмова.

Още по темата в звуковия файл. 

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ