8.7 C
София
петък, март 29, 2024

Младеж счупи носа на пловдивчанин заради запалка

ПРОЧЕТИ СЪЩО

18-годишен е задържан в Пловдив заради побой. Той е счупил носа на непознат, а причината е станала запалка. Преди два дни на кръстовището на улица „Сергей Румянцев“ и бул. „Христо Ботев“, около 2:00 часа през нощта, 18-годишният хулиган срещнал случайно пострадалия 19-годишен младеж.

Двамата не се познавали. При разминаването си те разменили реплики.

По-малкият поискал запалка за цигара, но 19-годишният нямал. Това станал повод за конфликт между тях. Хулиганът бил употребил алкохол и нанесъл побой на 19-годишния младеж, като му причинил счупване на носните костици и множество кръвонасядания по тялото.

През това време мобилният телефон на пострадалия паднал на земята. Обвиняемият го взел и хвърлил към оградата на близка къща, след което си тръгнал. На място пристигнал екип на Спешна помощ и полицейски служители.

Пострадалият е бил откаран в болницата, където е настанен за лечение. Няма опасност за живота му. Само за няколко часа побойникът бе задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

Проверка по рама

Открит е бил мобилният телефон и иззет, както и установен механизма на извършване на деянието. 18-годишният не е осъждан до момента. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 2 000 лева.

За извършеното престъпление законът предвижда наказание , лишаване от свобода“ до три години.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ