8.2 C
София
понеделник, март 4, 2024

Мъж купи къщата на мъртва учителка и остана поразен от откритото (ВИДЕО)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Какви ли не неща трупат хората в домовете си. Понякога те пазят вехтории и предмети (някои, от които много важни и ценни), но забравят за тях, а хората, придобили имотите им, ги откриват и се натъкват на изненадващи находки, пише jenata.blitz.bg.

Подобна е и историята на канадеца Алекс Арчболд. Мъжът, който имал антикварен магазин, дълги години се познавал с местната учителка по музика Бет-Джоан Рак. За съжаление жената починала на 18 ноември 2020 година на 76-годишна възраст.

Тъй като няма наследници още преди смъртта ѝ тя се разбрала с мъжа той да изкупи нещата от дома ѝ щом тя почине за 7331 лири стерлинги (което е около 16 хиляди български лева).

Алекс добре познавал учителката по музика, но никога не бил влизал в къщата ѝ, докато тя била жива. Щом Бет починала и посетил дома ѝ, за да вземе вещите ѝ, той останал потресен.

Вътре намерил куп съкровища. „Знаех, че има хубав роял, но мислех, че това ще е единствената ценна вещ, която ще намеря вътре.

Проверка по рама

Това, което открих ме остави безмълвен – да кажа, че са съкровища е леко казано“, споделя в захлас канадецът. Алекс документирал за YouTube канала си абсолютно всичко, което намерил в дома на покойната учителка.

Когато Арчболд и екипът му започнали да изчистват предметите от жилището на Бет-Джоан Рак те намериха там много ценни неща: пачки пари, дизайнерски дрехи, скъпи пухени кожуси, колекционерски монети, куп златни бижута и дори сребърно кюлче.

Според изчисленията на специалиста общият размер на находките е 293 хиляди лири (около 651 457,27 български лева).

„Това беше най-добрата инвестиция, която съм правил в живота си“, споделя с нескрито щастие Арчболд.

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ