12.8 C
София
сряда, февруари 28, 2024

Над 120 снегорина чистят в София, 93 души са настанени в кризисен център

ПРОЧЕТИ СЪЩО

В София във връзка с валежите от сняг се извършват обработки със смеси срещу заледяване и избутване на снежна маса. Над 120 снегопочистващи машини работят на терен и извършват обработки на улици и булеварди, по които се движи общественият транспорт на града, както и общинските пътища и Южната дъга на Околовръстен път.

Обработват се и основни улици в районите, стръмни участъци, мостове. Започна работа и във вътрешно-квартални улици в „Оборище“, „Лозенец“, „Витоша“, „Връбница“ и др.

Най-обилни са валежите от сняг в планинските части на града. В природен парк Витоша обработките се изпълняват с опесъчаване на пътищата „Драгалевци – Алеко“ и „Бояна – Златните мостове“. Дейностите се контролират от екипите на Столичен инспекторат.

Шест екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ са също на терен и извършват обходи, а през деня съдействаха за организацията в придвижването на автобусите на ски училищата.

В момента градският транспорт се движи при зимни условия, изпълнявайки обичайните си маршрути.

Проверка по рама

В Кризисния център на общината са настанени 93 души, които са останали без дом. В него те получават храна и подслон. Гражданите могат да подават сигнали на тел.112, както и на контактния център на общината на 0700 17 310.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ