16.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024

Над 6 млн. лв. за ремонти са получили 8 училища през 2020 г.

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Професионалната гимназия по транспорт и енергетика „Хенри Форд“

8 училища в страната са получили финансиране в размер над 6 100 000 лева от Министерството на образованието и науката през изминалата година за ремонти на техните ученически общежития. Със средствата се подменят ВиК, електро и отоплителни инсталации, санират се сградите и се обновяват стаите, като по начин се подобряват социално-битовите условия на живот на учениците, които са настанени в тях.

На този етап, ремонтите са приключили в общежитията на  Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван Павлов“ в Стара Загора, Варненската професионална техническа гимназия и в  Професионалната гимназия по транспорт и енергетика „Хенри Форд“ в София, чийто директор Таньо Стойчев каза за „Хоризонт“:

„Ремонтът беше на стойност 720 000 без ДДС. Покривна изолация цялостна, външна изолация на сградата, вътрешен ремонт на всички стаи, изцяло смяна на ел. инсталация и ел. табла. Цялостен ремонт и обзавеждане на кухненските помещения“.

Капацитетът на общежитието е за 90 ученици и към този момент 1/3 от него е запълнена. В сградата ще бъдат настанени  и ученици от други населени места, които се обучават в няколко училища в София.

В 5 учебни заведения ремонтът на общежитията продължава и ще приключи в рамките на тази година.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ