14.5 C
София
четвъртък, март 28, 2024

Наемателите нападнаха центъра на тази столица

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Наемателите се върнаха в центъра на Лондон, поради наличието на изключително ниски наеми. Те масово напускат апартаментите в покрайнините на града, за да ги заменят с модерни имоти в сърцето на британската столица, като например Челси и Южен Кенсингтън. Това показва, че градският живот и пешеходната достъпност остават привлекателни за хората, живеещи под наем, независимо, че кризата в резултат на пандемията продължава да се задълбочава, коментират анализатори от консултантската компания Knight Frank.

С 24% е нараснал броят на огледите на жилища за наем в центъра на Лондон през последните 12 месеца. За същия период огледите в покрайнините отчитат спад от 35%.В центъра на Лондон броят на наемателите се е увеличил с 8%, а в югозападните покрайнини е спаднал с 15%. „В по-отдалечени от центъра на Лондон квартали винаги е живяла група хора, която не можеше да си позволи да наеме жилище в близост до центъра. Картината се промени и ние наблюдаваме движение от периферията към центъра“, коментира управителят на отдел „Наеми“ в Knight Frank Дейвид Мамби. По думите на експерта, центърът на Лондон не е бил толкова достъпен от ценова гледна точка през последните 10 години.

С 13% са спаднали наемите през януари на годишна база, като са достигнали нива от кризисната 2009 г. Причината е, че при отсъствието на туризъм пазарът е бил залят от жилища, които до преди началото на пандемията са се отдавали на краткосрочен принцип. В същото време намаля броят на чуждестранните студенти, както и на корпоративните наематели.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ