13.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024

Най-новият БГ сериал с последната роля на Татяна Лолова с премиера на Великден (СНИМКИ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Премиерата на най-новия български сериал „ПОРТАЛЪТ“ ще бъде на 2 май по БНТ 1. Приключенската драма е сред акцентите в празничната програма за Великден на обществената медия. В момент, когато пътуването в пространството е затруднено, сюжетът ще предложи неочаквано приключение на зрителите от всички поколения, допълненo с много музика от 70-те години. Впечатляващ каст от талантливи актьори, криминален нюанс и поглед към миналото ни очаква в неделната БГ киновечер от 21:00 часа по БНТ 1.

В шест епизода ще проследим приключенията на двамата пътешественици във времето. Пред какви предизвикателства се изправят, как ги преодоляват и как се променя животът им, когато курсът на събитията от миналото сменя посоката си. Несбъднати любови, невъзможни връзки и много обрати и конфликти ще видим в тази заплетена и изключително интригуваща история.

В първия епизод ще видим криминалния психолог Крум Бонев (в ролята Велислав Павлов), чийто живот отдавна е влязъл в коловоза на времето. Всичко се преобръща, когато на вратата му се появява неканен гост от миналото – неговият отдавна изчезнал вуйчо доц. Димо Троянов, по прякор Джинигиби, който изглежда все така млад и непроменен. Оказва се, че съществува портал на времето! Крум попада 40 години назад в социалистическа България от 1979 г. Мястото, на което се озовава и животът, в който се връща, са изключително изненадващи и му коства сериозно усилие да оцелее в чуждата среда. Скоро си дава сметка, че е в точното време, когато би могъл да промени трагичната съдба на семейството си. Но как?

Проверка по рама

„Сънуването на детството и „пътуването” към него са неща, които подсъзнателно или не, постоянно правя“, казва Велислав Павлов, който играе ролята на криминалния психолог в „ПОРТАЛЪТ“. „Премислянето на ситуации от миналото, в които съм дете и въпросът „Какво бих направил по друг начин?” са част от подреждането на голямата картина за всеки от нас. В този сериал се превъплъщавам в герой, който има възможността да се върне във времето на детството си, но вече като възрастен, със задачата да поправи жестока несправедливост, сполетяла баща му.“

Необяснимата възможност за квантово преминаване в друго време е открита от доц. Димо Троянов – Джингиби (в ролята Александър Кънев) – малко отнесен и ексцентричен университетски преподавател по физика. По същото време, в което Крум Бонев се връща в 70-те години, младият учен се сблъсква с 2019 г., с развитието на технологиите, промененото общество и това, в което се е превърнала онази социалистическа България, която той познава. Уж у дома, а всъщност озовал се в една непозната държава, чието бъдеще преди 40 години никой не е и сънувал.

„По някаква ирония единият ми дядо беше физик, дори е имал напреднали разработки за уреда за нощно виждане, но му ги отнемат“, споделя Александър Кънев – актьорът в другата главна роля в „ПОРТАЛЪТ“. „За съжаление, не съм имал възможност да общувам много с дядо. Затова се свързах с моя приятел Георги Гаврилов, който е ядрен физик, за да ме въведе в света на тази наука. За мен беше най-важно да изляза от клишето на отнесения учен и да опитам да видя света през очите на пътешественика във времето – човек, който е преживял много, но не е загубил способността си да се удивлява и да обича. След снимките на сериала, слухът ми се изостри за употребата на думата „портал“ в ежедневието. Това е място на преминаване, на обмен. Порталът е граница, а там винаги е интересно.“

С разгръщането на сюжета, зрителите ще пътуват между миналото и настоящето. Ще се връщат в средите на тогавашния хайлайф и бляскавия живот на българската естрада. После отново ще се озовават в 2019 г., където доц. Троянов, принуден да крие самоличността си, среща една забележителна жена от своето минало.

Магазин за Акумулатори

Реализацията на „ПОРТАЛЪТ“ е поверена на доказания екип на „Мирамар филм“, създатели на запомнящите се ленти „LOVE.NET” и „Вездесъщият“, а в актьорския състав влизат едни от най-успешните български актьори, както и талантливи нови лица. Във филма е и последната роля на обичаната актриса Татяна Лолова, написана специално за нея.

ПОРТАЛЪТ (България, 2021), 6 еп.

Изпълнителен продуцент: Мирамар филм

Режисьор: Илиян Джевелеков

Сценарий: Матей Константинов, Илиян Джевелеков, Нели Димитрова

Оператор: Мартин Балкански

Художник: Георги Димитров

Композитор: Петко Манчев

Кастинг: Александра Фучанска

Монтаж: Александра Фучанска

Участват: ВЕЛИСЛАВ ПАВЛОВ (Крум Бонев), АЛЕКСАНДЪР КЪНЕВ (доц. Димо Троянов-Джингиби), ДЖУЛИЯ БОЧЕВА (Ани Лиянова), СТЕФАНИЯ КОЧЕВА (Жана Янева), ТАТЯНА ЛОЛОВА (леля Зорка), МАРИЯ СТЕФАНОВА, СТЕФКА ЯНОРОВА, МИХАИЛ МУТАФОВ, СВЕЖЕН МЛАДЕНОВ, ГЕРАСИМ ГЕОРГИЕВ – ГЕРО, ДАРИН АНГЕЛОВ, РАДЕНА ВЪЛКАНОВА, ВЕСЕЛИН АНЧЕВ, ДЕСИ МОРАЛЕС, ДАНИЕЛ ЦОЧЕВ, НИКОЛАЙ СТАНОЕВ, ЕЛИ КАБАСАКАЛОВА, БОРИС ЛУКАНОВ, МАРИЯ ИЛИЕВА, ЛОРА ХРИСТОВА, ГЕОРГИ ЗЛАТАРЕВ, МОМЧИЛ СТЕПАНОВ, КОНСТАНТИН ЕЛЕНКОВ

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ