19.8 C
София
понеделник, октомври 2, 2023

Наша цигуларка с първа награда в Санкт Петербург

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Зорница Иларионова спечели първа награда в категория „Цигулка“ и втора награда в категория „Камерна музика“ заедно с пианистката Мартина Табакова от престижния Международен конкурс „Рудолф Баршай“ в Санкт Петербург. В музикалния форум участват над 400 музиканти, оценени от жури, в което са едни от най-видните руски музиканти и педагози. Конкурсът се проведе онлайн поради пандемия Ковид-19, а Зорница се представи с произведения от композиторите Й. С. Бах, Х. Виенявски, Ц. Франк, Е. Шосон и др. Това съобщават от Evrosound, цитирани от novini.bg.
„Изключително благодарна съм на моите педагози за подготовката, която ми дадоха. Благодарение на нея успях да спечеля два много сериозни международни конкурса в едни от водещите места за класическата музика – Москва и Санкт Петербург!“, коментира талантливата млада музикантка.

Припомняме, че преди два месеца Зорница Иларионова и пианистката Мартина Табакова спечелиха първа награда на престижният Международен конкурс „Леополд Белан“ в Париж с безпрецедентно единодушие на журито и първа награда на Международния конкурс за млади изпълнители в Москва, както и Първа награда в категорията за Камерна музика.
Наскоро тя прие предизвикателството да участва в късометражен филм на актрисата Елена Петрова, което ѝ донесе нови радостни емоции. В лентата Зорница Иларионова участва като цигуларка и си партнира с Елена Петрова и актьора Любомир Ковачев.

„Беше много приятна емоция. Актьорското майсторство е една голяма моя страст и се надявам да имам възможност да се развивам повече и в тази насока“, споделя тя. Очаква се съвсем скоро филмът да може да се види в интернет. Наскоро Зорница Иларионова приключи и звукозаписната сесия за новия си албум, който предстои да излезе на пазара.
Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ