България

НВУ-Велико Търново, се подготвя да бъде основна обучителна база

Националният военен университет във Велико Търново ще бъде една от основните обучаващи бази при изграждането на Единен център за подбор и подготовка на войници за армията и повишаване на квалификацията на нейния състав, което предвижда подобряване на материално-техническата база с финансиране от Министерството на отбраната.

Целта на мащабните ремонти е подобряване на условията за обучение на курсанти и войници и следдипломна квалификация на офицерите, подчерта началникът на Националния венен университет бригаден генерал Иван Маламов и поясни какво се планира:

„До края на годината ние да повишим нашата леглова база с възможност за настаняване на 1000 човека. Ще бъде подобрен и нашият учебен полигон. Националният военен университет е основната институция, която ще се занимава с доброволния резерв. Той стартира от 01.07. Ние сме готови за началото. Имаме подготвена база, имаме подготвени учебни програми“.

Първият прием е за 150 човека. За 6 месеца те ще преминат през три етапа – начална и специална подготовка, както и изпълнение на задачи, свързани с Българската армия.

Проверка по рама

Не пропускай

Back to top button