18.3 C
София
събота, септември 23, 2023

Невероятно: Бивша американска футболистка кара COVID-19 цели 331 дни

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Бившата американска футболистка Кейтлин Денис може да се счита за абсолютен рекордьор, макар че едва ли иска това да се случи. 30-годишната жена не може да се отърве от COVID-19 цели 331 дни.
Тя разказа, че се е заразила още преди да бъде регистриран първият смъртен случай в американския щат Илинойс.

„Имам чувството, че измина цял век. Хванах вируса още преди хората да започнат да носят маски. Сега говорим за втората година, ваксини, нови щамове, нова администрация, но за мен е все едно. Винаги съм в леглото, в стаята си. Болна съм 331 дни. Чувствам, че времето не се движи, чувствам се като в затвор и блъскам по стената“, разказа Кейтлин.
Тя признава, че известно време си е казвала, че утре ще бъде по-добре, но вече не прави това.

„Опитвам се да се помиря с факта, че този вирус е нещо, което няма да преодолея. Събуждам се всяка сутрин и се чудя как ще бъда днес. Аз съм това, което лекарите наричат ​​„дългосрочен пациент“, където COVID-19 превзема тялото и няма да си тръгне. Лекарите смятат, че може да има десетки хиляди като мен по света, но всъщност никой не знае. Сутрин се чудя дали ще имам гадене или силно замайване. Или може би мигрена с болки в тялото? Някои симптоми са постоянни, като болки в тялото и слабост от главата до петите, но някои идват и си отиват – звъни в ушит , болка в ребрата, прескачане на сърдечния ритъм, горещи уши, изтръпнали пръсти, чувство на интоксикация“ , добави тя.
Денис каза, че вече няма работа и понякога едва става от леглото. Често има чувството, че „денят ѝ никога не започва и не свършва“.

Проверка по рама

„Понякога имам загуба на паметта, така че мисля, че имам амнезия. Все едно съм в черна дупка. Чакам да минат часовете“, завършва Денис.
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ