12.8 C
София
петък, април 19, 2024

Недялко Недялков и д-р Гълъбова в лют спор със закани и обиди

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Новото лице на Мая Манолова, което очевидно ще замени „майките“ на деца с увреждания, които се отрекоха от нея ще е Цветеслава Гълъбова. От години тя е директор на една от най-големите държавни психиатрични клиники – тази в Курило. През последните години обаче по-често се изявява като плямпало по всички въпроси в ефира, вместо да си върши работата. Това ѝ е донесло очакваните политически дивиденти, за да стане една от учредителките на формацийката на Манолова „Изправи се БГ“, пише ПИК.

Друга причина да отиде в кресливата групичка вероятно е надеждата ѝ да получи депутатски имунитет. Само така ще може да се спаси от разследването на прокуратурата, стартирало след европейски доклад.

Връзване с вериги, бой с пръчки и недостиг на персонал са само част от констатациите, направени след наблюденията на Комитета за борба с изтезанията на Съвета на Европа. Проверката бе направена само преди няколко месеца в няколко психиатрични клиники, сред които попада и тази в Курило, управлявана от Цветеслава Гълъбова, твърди ПИК.

Гълъбова пък отговори така:

В лично качество съм обидена от пасквила на т.нар. журналист Недялко Недялков. Пълен е със злоба и лъжи. Да, Мисис Баба съм и ще остана такава до живот…на внуците си. Да, против съм ПРОСТОТИЯТА и КОРУПЦИЯТА и изразявам позицията си остро. Да, има доклад и сме проверени от три институции. И тук започвам с НЕ, пише д-р Цветеслава Гълъбова до шефа на ПИК Недялко Недялков по повод обидни квалификации по неин адрес и на болните в Курило.

Проверка по рама

Не съм клиент на прокуратурата. Това е ЛЪЖА! Както е ЛЪЖА, че моите пациенти са луди. Не, индивиди, те са болни и всички ние, вкл. и ти, дължим УВАЖЕНИЕ и грижи. А как се грижим за тях, можете да се убедите лично. Заповядайте, индивиде, разходете се и вижте къде държим пръчките и веригите. И не наричайте една болница ПСИХОТО. То е на друго място, заявява докторката.

Надявам се посещението с щурмовата ви бригада да не е посред нощ, като на един друг „добре възпитан“ индивид. Няма да търпя да сеете омраза към психично болните хора. Не сте от значимите за мен хора, за да ви търся сметка за личните квалификации – толкова си можете. Но, НЕ ПИПАЙТЕ болните. Съветвам ви да имате страх от Него, аз не съм ви проблемът, категорична е д-р Гълъбова.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ