18.8 C
София
понеделник, юни 24, 2024

Николай Велков: Нямаше акция „Октопод“

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Акция „Октопод“ беше една ПР акция. „Октопод“ няма. „Октоподът“ беше поръчан и платен. Проведох много разговори и срещи, включително и с Цветан Василев, преди няколко години съм говорил и с министър-председателя. Това каза в предаването „ЕвроДикоФ“ на телевизия „Евроком“ адвокат Николай Велков, който преди години беше окончателно оправдан за укриване на данъци и беше сред задържаните и обвинени по делото „Октопод“.

„Поръчката дойде от Цветан Василев. На него му е било внушено, че аз и Алексей Петров по някакъв начин сме щели да превземем банката“, разкри Велков.

Той обясни, че след като е било направено внушението на Василев, в последствие той решава да се защити по някакъв начин, а именно като взима съответните мерки.

„Акцията „Октопод“ беше венецът, началото на кариерата, нещото, което трябваше да направи Цветан Цветанов – сериозният борец с корупцията“, каза адвокат Велков.

В предаването „ЕвроДикоФ“ той каза, че всички, които са били групирани в акцията „Октопод“, трабвало да бъдат елиминирани.

Проверка по рама

„Затова беше създадена тази връзка. В крайна сметка се оказа, че няма такава връзка. Самото дело беше прекратено, тръгнаха делата „малки октоподи“, които се водеха. Но на финала, резултатът е такъв“, допълни Велков.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ