Последни

Нинова: Няма да следваме сляпо новите в парламента, нито ГЕРБ и ДПС

Игра на Богове -Възходът на падението

Лидерът на БСП Корнелия Нинова излезе с декларация от името на парламентарната група на “БСП за България” от трибуната на Народото събрание.

“Вчера се случиха събития, които дадоха повод за различни интерпретации. Сутринта ПГ на “БСП за България” не подкрепихме дневния ред и веднага бяхме определени като статукво, лошото задкулисие, новата тройна коалиция ДПС, ГЕРБ, БСП, които спират пътя на прогреса. След обяд гласувахме заедно с “Демократична България” промяната в съдебната система и закриването на Специализирания съд и Специализираната прокуратура и веднага бяхме определени като “новото ОФ”, “БСП и соросоидите прикриват престъпниците”. Мнозина се питаха къде е и коя е БСП в тази достатъчно сложна ситуация. Всеки може да има собствено мнение. БСП сме единствените в този парламент, които не се отметнахме от това, което правим четири години и което ви обещахме преди изборите”, заяви Нинова.

“Наш приоритет е здравната криза, доходите, бедността, запазване на работни места, защита на правата на хората на труда, помощ на икономиката и внесохме тези закони. Те не се включиха в дневния ред и затова ние не го подкрепихме. Второ, разграждане модела на Борисов. Внесохме Закон за публичните финанси да се спре безразборното харчене на парите от джипа. Трето, ред и правила в държавата и връщане на парламентаризма. Тези наши предложения трябва да станат чрез актуализация на бюджета, за да има пари за пенсии, заплати, образование и здравеопазване”, каза още Нинова.

“Искаме да заявим категорично, че ние няма да следваме сляпо нито новите политически субекти в парламента, защото са си присвоили правото те да са промяната, нито ГЕРБ, защото те са олицетворение на задкулисието, нито ДПС, които смятат, че могат да дърпат конците, както те решат. БСП не сме празен чек, който всеки да ползва както намери за добре. БСП сме последователни и принципни. В това Народно събрание имаме приоритети, независимо от това коя друга парламентарна група как гласува и те са разграждане на модела Борисов докрай, мерки за икономиката, ред и правила в държавата, Изборен кодекс за прозрачен и честен процес”, твърди още предсдателят на БСП.

Диета без глад

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button