19.6 C
София
понеделник, септември 25, 2023

Нов вид автомобилни чистачки

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Tesla е патентовала уникална технология за почистване на ветроупорното стъкло. Новата система включва една „чистачка“, която с помощта на електромагнитно задвижване ще може почти напълно да почисти цялото стъкло. Първият модел с подобно оборудване ще бъде серийната Tesla Roadster.
Вместо традиционната двойка чистачки, движещи се по дъга, американските инженери са разработили единична „чистачка“, която се управлява с помощта на електромагнитно задвижване. Механизмът ще се движи по долната линия на предното стъкло, задвижвайки една вертикална чистачка.
Когато не се изисква почистване на стъклото, иновативният механизъм автоматично се прибира под горната линия на капака на електрическото превозно средство. Подобно решение ще подобри аеродинамиката на Tesla Roadster, който според Илон Мъск ще се превърне в един от най-бързите автомобили в света. В допълнение, патентованият механизъм ще позволи почти цялостно почистване на предното стъкло.

Ще припомним, че Tesla Roadster да получи тримоторен електрически силов тракт, чиято мощност ще бъде около 1 000 конски сили. Иновацията ще може да ускорява от място до 100 за по-малко от две секунди. Освен това електрическият автомобил ще бъде оборудван с нови акумулаторни батерии, благодарение на които пробегът на роудстъра с едно зареждане ще бъде около хиляда километра.
Разработката на новото поколение Tesla Roadster ще приключи преди края на тази година, а масовото производство е планирано за 2022 година. В началото на февруари Илон Мъск заяви още , че серийната Tesla Roadster, благодарение на „някаква ракетна технология“, буквално ще се носи над земята. Вярно е, че височината на полета ще бъде ограничена до един или два метра.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ