14.8 C
София
сряда, април 24, 2024

Норвежка биатлонистка спечели световната титла в спринта

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Тирил Екхоф

Норвежката Тирил Екхоф спечели титлата в спринта на 7.5 км на световното първенство по биатлон в Поклюка (Словения).

30-годишната Екхоф, която има три победи за Световната купа в тази дисциплина за сезона, повали всичките 10 мишени и измина трасето за 21:18.7 минути.

За норвежката това е втора световна титла в спринта след Осло 2016 и общо осми златен медал от шампионати на планетата, но останалите шест са с щафетите.

Французойката Анаис Шевалие-Буше завоюва сребърното отличие с една наказателна обиколка и пасив от 12.0 секунди. За нея това е пети медал в кариерата от световно първенство, но тя все още няма титла.

Трета на 14.4 секунди с чиста стрелба завърши Хана Сола от Беларус.

Проверка по рама

Защитаващата титлата си от миналата година Марте Олсбу Рьойзеланд остана шеста с две грешки и пасив от 43.5 секунди, което означава, че няма да може да повтори подвига си от миналата година, когато спечели медал от всяко състезание на световно първенство и завоюва пет златни и две бронзови отличия.

Рьойзеланд и Екхоф помогнаха на Норвегия да спечели титлата в смесената щафета.

От българките с най-предно класиране е Милена Тодорова, която завърши 48-а с три пропуснати мишени във втората стрелба и изоставане от 2:22.3 минути. Даниела Кадева е 88-а с пет грешки и пасив от 4:35.7 минути, а Мария Здравкова остана 97-а с три пропуснати мишени и на 5:25.3 минути след победителката.

В генералното класиране за Световната купа след 16 старта начело излезе Тирил Екхоф с 677 точки. Втора е Марте Олсбу Рьойзеланд с 663 точки, а трета е шведката Хана Йоберг с 647 точки, която днес завърши десета.

Милена Тодорова е 56-а с 48 точки.

В неделя в Поклюка предстои преследването за мъже и жени.

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ