Последни

Община Пловдив плаща 1,6 млн. лева за 8 имота, за да удължи важен булевард

Община Пловдив започна най-мащабната си отчуждителна процедура от началото на мандата за 8 имота в район „Западен”. Кметът Здравко Димитров е подписал заповед за принудителното отчуждаване на 8 имота между 130 кв.м до 3000 кв.м.,в зоната между бул. „Свобода” и ул. „Рая”, пише trafficnews.bg.

Те са нужни, за да се направи продължението на булеварда и връзката с въпросната улица. Общата големина на имотите е 13,4 дка, а сумата, която е разписана от градоначалника към собствениците е близо 1,6 млн. лева. Всеки от тях обаче може да предяви претенции в съда, относно сумата, която е заложена за отчуждаване.

Досега отчуждаването на имотите се бавеше заради ПУП-а на зоната, който бе приет наскоро. След като терените бъдат взети от Община Пловдив може да се пристъпи и към проектирането на пътната връзка.

Идеята е бул. „Свобода” да стигне до ул. „Рая”, а след това и до бул. „6 септември”. Строително разрешение има за първия етап, който ще свърже булеварда с една от зоните в Пловдив, където кипи голямо строителство и се е обособило като нова жилищна зона.

Това ще облекчи значително движението по „Пещерско шосе”, а освен това ще се ползва и за бъдещ лъч от Западната тангента на Пловдив.

Проверка по рама

Игра на Богове -Възходът на падението магазин за авточасти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button