26.8 C
София
сряда, юни 19, 2024

Отделилият се проф. Минеков: Не бях на площада, за да стигна до този политически формат

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Моите приятели решиха да вземат политическия път. Да бъдат част от едно политическо представителство. Аз много се надявам решението им да е правилно и им желая успех. Това е един от начините да се премахне робството и тиранията. Това каза в предаването „ЕвроДикоФ“ по телевизия „Евроком“ проф. Велислав Минеков, визирайки другите двама от „Отровното трио“ – Николай Хаджигенов и Арман Бабикян.

Той допълни, че не иска да е политически ангажиран. Проф. Минеков също така каза, че има много причини за това, като поясни, че не може да сподели част от тях, защото „биха били вредни“.

„Искам да съм гражданин. Има една голяма разлика в това да си гражданин и политик – когато бяхме на площада, ние бяхме граждани, когато вземеш политическа страна, ти си само част от това гражданско общество. Естествено, че трябва да има и политици, но аз избирам да остана от другата страна“, сподели откровено в ефира на „ЕвроДикоФ“ професорът.

„Аз не бях на площада, за да стигна до този политически формат. Още от първите дни имаше много обвинения, че ще направим партия, имаше обвинения, че около нас най-често се вижда Мая Манолова, че ще използваме регистрацията на партията на Мария Капон. Аз съм отричал това през цялото време, но се наложи всичкото това да бъде възприето и да се случи“, каза още той.

„Това, което ще ми липсва е, че изтървавайки тези двама приятели като политици, ние повече няма да може да се върнем на площада, няма да бъдем желани“, сподели Минеков.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ