България

Отец Георги: Надеждата за спасението не е само обещание, а реалност

На Великден в предаването “Рано в неделя” за Възкресението на Исус Христос ни разказа отец Георги. Той служи в храма “Покров Богородичен” в столичния район Красно село:

“Идва Възкресението – надеждата за спасението, която е не само обещание, но и реалност. Дават ни се благодатните дарове на Светия дух и ние можем да усвоим изкупителните заслуги на Божия син –  да се радваме да живеем в тази благодатна атмосфера още колкото време Бог прецени, но без да се страхуваме от излизането ни от този свят, защото то е влизане във вечността. Ние не преставаме да съществуваме, а се срещаме с този, за когото е копняла душата ни тук на земята. Когато се разделяме със скъпи на сърцето ни хора, вярата в Божиите обещания и задгробния живот ни дава обяснение за нещата, а утехата ни я дава Бог, за да погледнем с очите на християнина, които са очи на надеждата”.  

“Бог е създал човека за живот, радости и щастие. Приготвил му е духовни дарове, но му е дал и свободата да ги приеме. Нека да използваме свободата си в правилната посока, да не злоупотребяваме с нея и да се надяваме да живеем вечно в царството Божие в присъствието на всички хора, които обичаме и при общуването със самия Бог – Исус Христос”.

Беседата на отец Георги може да чуете в звуковия файл.

Проверка по рама

Игра на Богове -Възходът на падението магазин за авточасти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button