България

Отец Серафим: Бог победи всичките ни тревоги, мисли, притеснения и трудности

От любов към човека Бог изпрати своя възлюбен Син, за да спаси човека, венецът на неговото творение. Дяволът завидя на човека заради позицията, която му бе отредил Създателят. Сатаната знаеше, че не може да навреди по никакъв начин на Бога и затова посегна на венеца на неговото творение, като изкуши Адам и Ева и им даде да ядат от плодовете на познанието.

За да не посегнат на дървото на живота и за да не станат безсмъртни, Бог изгони Адам и Ева от Райската градина. Чрез тях грехът дойде, но Бог даде обещание за спасение. И като дойде времето, Създателят изпрати своя Син, който чрез Светия дух и Дева Мария стана човек. Изпрати го, за да даде живот на тези, които вярват в неговото име, живот вечен в Исуса Христа. Смъртта вече е победена. С радост на Великден християните се поздравяват с “Христос Воскресе” и се надяват на Божията благодат.

“Не се притеснявайте кой колко грехове има”, казва игуменът на Кремиковският манастир отец Серафим.
“Обърнете се със сърце и душа към възкръсналия Господ. Възкресението е велико чудо, ако можем да осъзнаем радостта от това събитие. Трябва да осъзнаем, че Бог победи всичките ни тревоги, мисли, притеснения, трудности. Това, което се изисква от нас, е да го разберем и да му се доверим, защото той безкрайно обича човек и подава ръка на всеки, който повярва в него.

Бог не насилва никого, но прави всичко за всеки. За всеки един в неговия живот се стреми да му помогне, така че човек да живее щастливо на земята, да си спаси душата и да получи вечността. Всичко това се опира до нашия личен избор, който се оказва в днешно време е изключително труден. Аз се надявам да израснем до мъдростта на това, което ни е дал Бог да бъдем човеци.

Не се притеснявайте кой колко грехове има или кой какви трудности, несгоди и неволи има в своя живот. Обърнете с със сърце и душа към възкръсналия Господ, той ще възкреси и тях”.

Чуйте още в звуковия файл.

Проверка по рама

Игра на Богове -Възходът на падението магазин за авточасти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button