12.8 C
София
петък, април 19, 2024

Откриха нови пукнатини по тръбопровода във Варненското езеро

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Нови проблемни участъци с локални пречупвания и пукнатини са открити от фирма „Хидроремонт“ по тръбопровода във Варненското езеро на 9 февруари, съобщиха от Община Варна след запитване от Moreto.net относно ремонтните работи.

На 10 февруари Община Варна е уведомила за случая РИОСВ – Варна, ВиК – Варна, Областна управа – Варна, Басейнова дирекция за управление на водите в Черноморския регион.

В периода от 29 януари до 2 февруари беше извършен ремонт на установения през януари проблемен участък на временно положения тръбопровод във Варненското езеро от фирма „Хидроремонт ИГ“ ООД във връзка с установено прегъване на тръбата и наличие на пукнатина.

От 2 до 8 февруари включително бе извършен цялостен оглед на подводното съоръжение.

С цел трайно недопускане на заустване на механично пречистени отпадъчни води от КПС „Аспарухово“ във Варненското езеро фирмата изпълнител има техническа готовност за отстраняване на проблемите и осигуряване на допълнителна защита на временно положеното съоръжение.

Проверка по рама

Тъй като ремонтните дейности са зависими от метеорологичните условия и корабния трафик във Варненското езеро, индикативният срок за отстраняване на възникналите проблеми е до 30 дни.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ