18.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024

Отложиха дербито между Манчестър Юнайтед и Ливърпул

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Дербито между Манчестър Юнайтед и Ливърпул няма да се играе днес. Причината е масов протест на феновете на „червените дяволи“ срещу собствениците на клуба.

По-рано през деня привържениците на Ман Юнайтед бяха обсадили „Олд Трафорд“, като дори навлязоха на терена, Друга група бе окупирала района на хотел „Лаури“, където бяха футболистите на Ман Юнайтед. Като цяло протестът бе напълно мирен и нямаше никакви сблъсъци и ексцесии. Бяха повикани допълнителни части на полицията, която прогони голяма част от феновете от района на стадиона. Действията на органите на реда предизвикаха реакции, хвърлени бутилки и някои сблъсъци.

Съдията Майкъл Оливер не бе допуснат да влезе на „Олд Трафорд“ на един етап. Реферите все пак успяха да влязат и половин час преди предварително планирания начален час огледаха терена от дистанция. От Висшата лига искаха мачът да се състои, но след разговори между ръководните фактори, двата клуба и съдиите бе взето решение срещата да не се проведе.

Гневът на феновете на Ман Юнайтед е насочен към собствениците на клуба – фамилия Глейзър. Част от привържениците организираха протест още през 2005 г., когато те придобиха мажоритарен дял. Поредица от несполучливи решения и липса на успехи на терена увеличиха недоволството. Решението „червените дяволи“ да се присъединят към проекта Суперлига вбеси феновете, които искат клубът да бъде продаден.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ