15.8 C
София
петък, февруари 23, 2024

Отново ГЕРБ се явява на изборите в коалиция

ПРОЧЕТИ СЪЩО

До дни ще станат ясни и кои ще са кандидат-депутатите от двете партии
Изненада в последния ден за подаване на документи в ЦИК за участие в изборите през април. ГЕРБ обявиха, че ще се явят на вота в коалиция със СДС. До дни ще стане ясно и кои ще са кандидат-депутатите от двете структури. Списъците ще бъдат оповестени след седмица.

Подписите внесоха председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, депутатът от ГЕРБ Тома Биков, лидерът на СДС Румен Христов и др. Подадени са 9 999 подписа.

„За годините, в които управляваме, доказахме, че имаме воля да градим България и да постигаме видими резултати. Доказахме, че можем да носим отговорност. Нашата рецепта за успех е „Работа, работа, работа“. Това и обещаваме на избирателите. Заедно с коалиционните ни партньори от СДС имаме програма с ясни цели и приоритети“, обясни д-р Даниела Дариткова.

Тя подчерта, че председателят на партията – премиерът Бойко Борисов, също ще бъде водач на листа. Като невъзможни партньори от коалицията ГЕРБ/СДС посочиха БСП и „Атака“.

Документите бяха прети без забележка и очакваме решението на ЦИК за регистриране, заяви административният секретар на ПП ГЕРБ Цветомир Паунов.

Проверка по рама

Показахме воля да градим България и да постигаме видими резултати. В годините, в които управляваме доказахме, че нашата рецепта за успех е “работа, работа, работа”, посочи от своя страна председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Дариткова съобщи, че вече е готов медицинският протокол за гласуване в условията на пандемията от коронавирус.

Нашият апел е за масово участие в изборите, заяви още тя.

По думите ѝ до седмица ще са ясни номинациите на кандидат-депутатите и водачите на листи.

Нашият основен опонент и на тези избори е БСП, каза още Цветомир Паунов. За партньорства ще говорим, когато видим какъв ще бъде вотът на българските избиратели и конфигурацията в бъдещия парламент, добави той пред медиите.

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ