България

Отново спорове в НС

Игра на Богове -Възходът на падението

Филип Станев от “Има такъв народ” осъди вчерашния бойкот на парламента, който  отхвърли програмата за работа. В декларация от името на групата Станев обвини ГЕРБ и лидера й Бойко Борисов:

„ГЕРБ гласуваха „въздържал се“ и по този начин заседание нямаше как да има! От името на ИТН искам да задам два въпроса: Как политическа партия „Има такъв народ“ да работи пълноценно в парламент, който не задкулисно, а предкулисно вчера, тук, в пленарна зала саботира основната си функция. Втори въпрос: Как се очакваше политическа партия „Има такъв народ“ да приеме фалшивата подкрепа от 165 депутати, както твърди господин Борисов“.

Тома Биков от ГЕРБ пък упрекна мнозинството, че вчера се е договорило за днешния дневен ред, тъй като от него отпаднаха проекторешенията за временни анкетни комисии, които да изясняват фактите около парк “Росенец” и полицейското насилие по време на протестите миналата година:

„Виждаме мощното законодателство, което се произвежда на килограм от „Братството на почетните“ и сме изключително притеснени за това, което може да се случи с държавата! Искате да променяме избор с пълното съзнание че най-вероятно изборите ще бъдат само след два месеца.

Корнелия Нинова защити позицията на партията си, която вчера гласува „въздържал се“ като обясни, че за БСП социалната политика е най-важна:

Проверка по рама

„Ние няма да следваме сляпо нито новите политически в парламента, защото са си присвоили правото те да са промяната, нито ГЕРБ, защото те са олицетворение на задкулисието и модела, срещу който се борим 4 години, нито ДПС, които смятат, че могат да дърпат конците както те решат.

По повод изключването от дневния ред на създаването на временна комисия за разследване на полицейското насилие по време на протести миналата година Николай Хаджигенов от “Изправи се! Мутри вън!” заяви:

„Всички вие прогнозирате, че този парламента е от днес до утре най-вероятно! И въпреки всичко тях ги е страх! Искам да ви кажа, нас не ни беше страх да се изправим също вас 116 дни. Сега също не ни е страх! И ако смятате, че новите избори ще ви спасят гнева на българските граждани…  – не възмездие, не реваншизъм – това е ГЕРБ  – правосъдие се нарича – жестоко сте сбъркали.

От парламентарната трибуна съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов заяви, че временни комисии за парк “Росенец” и за полицейското насилие ще има:

„Ние не сме спрели да се занимаваме с всичко, което е свързано с „Росенец“. Последното нещо, което се случи, беше, че плажът беше регистриран като плаж – нещо, което от институциите под ваш контрол не беше направено досега толкова много години. И всички останали елементи на този казус ще бъдат вкарани в законовия ред. Виждам, че откривате и важността на това как се законодателства по отношение на правосъдието. Искам да ви призова наистина да закрием специализираните съдилища и специализираната прокуратура.

Диета без глад

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button