Последни

Отстраниха говорител на Байдън заради заплахи към журналистка

Говорител на президента на САЩ Джо Байдън беше временно отстранен от работа за седмица, след като по време на телефонен разговор заплашил журналистка и направил сексистки коментари по неин адрес, предадоха световните агенции.

Тридесет и две годишният Ти Джей Дъкло, който беше част от предизборния екип на Байдън, стана един от заместниците на говорителката на Белия дом Джен Саки, предаде БТА.

С него се свързала журналистката от „Политико“ Тара Палмери и му задала въпрос за интимната му връзка с друга журналистка – Алекси Маккамънд от сайта „Аксиос“ и за етичните проблеми, които това би породило. Тогава говорителят заплашил Палмери, че ще я унищожи и поискал от нея да се откаже от подготвяна статия за него.

Днес Джен Саки каза, че Ти Джей Дъкло се е извинил на журналистката, която заплашил, и признал, че поведението му не е отговаряло на стандартите, установени от Байдън.

При идването си в Белия дом Байдън предупреди екипа си, че няма да толерира никакви отклонения. Днес Саки каза, че подобен инцидент няма да се повтори и че такива неща няма да бъдат толерирани в Белия дом.

Проверка по рама

Не пропускай

Back to top button