7.7 C
София
вторник, февруари 27, 2024

Отцепник от „Атака“ ще ни вади от ЕС

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„Нация“ – така се казва най-новата партия на политическия фронт. Това показва справка в Регистъра на партиите, пише „Флагман“. Официално формацията е в правния мир от едва 5 февруари, а неин председател е Кирил Гумнеров. Той е бивш депутат от „Атака“ в 41-ото Народно събрание, като още тогава Гумнеров се отцепи от партията на Волен Сидеров.

Вчера – в последния момент, „Нация“ дори е подала документи за участие на парламентарните избори на 4 април.

След въпрос – с какви амбиции ще се явят, г-н Гумнеров коментира пред „Флагман“: „Идеята беше да създадем партията още преди половин година, но поради независещи от нас причини нещата се проточиха. А мисля, че по закон, ако не участваме в два поредни избора, партията подлежи на санкция и заличаване. Така че аз съм принуден от обстоятелствата да участвам. Но като новорегистрирана партия на мен ще ми стигне и малка група от 10-12 човека в парламента.“

Кирил Гумнеров щял да е в нишата, в която бил и като депутат – на „крайния евроскептицизъм“.

„Още 2012 г. със Стоян Иванов (в момента тв водещ в „Скат“) се опитахме да създадем една коалиция, която се казваше „Не на Европейския съюз“. Тогава партиите, които бяха в коалицията, по някаква причина месец преди изборите се разпръснаха“, припомни Гумнеров.

Проверка по рама

Идеята обаче останала.

По думите на бившия депутат, рано или късно трябва да се направи референдум дали да останем в Европейския съюз, тъй като никой досега не е питал народа по стратегическия за държавата въпрос.

„Аз съм категорично „за“ излизане от Европейския съюз“, отсече Гумнеров.

Трябва да се преосмисли участието ни и в НАТО, смята още лидерът на „Нация“.

На въпрос дали ще е и в националистическия сектор, Кирил Гумнеров отговори, че никога не е излизал от него и че е бил един от създателите на партия „Атака“.

На местните избори през 2019 г. Гумнеров бе кандидат за кмет на Ловеч от името на партия „Български социалдемократи“. Той се класира на четвърто място с 1306 гласа и 6,6%, припомня „Флагман“.

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ