25.8 C
София
неделя, юни 23, 2024

Парламентът отхвърли искане за изслушване на Борисов и Фандъкова заради убитото от ток дете

ПРОЧЕТИ СЪЩО

В началото на пленарното заседание парламентарната група на БСП поиска премиерът Борисов да бъде изслушан в парламента заедно със столичния кмет Йорданка Фандъкова заради инцидента, при който в неделя непълнолетно момче загина от токов удар на столичния булевард „Иван Гешов“.

Депутатът Филип Попов призова:

„Подложете го на гласуване, да дойде тука, да обяснят. Ние не обвиняваме за разлика от вас от парламентарната трибуна, но искаме обяснения, защото това е важен въпрос, защото  едно българско дете онзи ден загуби живота си“

Председателят на парламента Цвета Караянчева заяви:

„Аз мисля, че компетентните органи работят по тази тема. Не мисля, а съм сигурна и не знам какво може да ни каже министър-председателят като дойде от тази трибуна точно по тази тема“.

Проверка по рама

Депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов обвини опозицията в примитивизъм:

„Напоследък Нали знаете, че за срутването Бойко Борисов е виновен, за разваляне на магистралата Бойко Борисов е виновен, в Таити за тайфуна Бойко Борисов е виновен. За какво ви е тук!? Повикайте го някъде и той ще се отзове на вас особено, но вие от сабален да продължавате от онзи негатив от телевизията и да го превръщате в политика, не ви прави чест“.

След проведено гласуване парламентът отхвърли искането на БСП със 103 гласа „против“. В гласуването не участваха депутатите от партия „Воля“.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ