8.2 C
София
понеделник, март 4, 2024

Пекин започва мащабна кампания за ваксинация

ПРОЧЕТИ СЪЩО

След като приключи ваксинирането срещу COVID-19 на ключовите групи преди началото на Пролетния празник (Китайската нова година), Пекин ще стартира мащабна кампания за ваксиниране, която се очаква да бъде завършена през месец май, съобщава Радио Китай.

>В четвъртък най-населеният район на китайската столица Чаоян започна поетапно да открива места за ваксинация на широката общественост на възраст между 18 и 59 години.

Районът Дасин даде старт на своята програма за ваксинация в сряда, докато Фънтай, Шуни, Фаншан и Миюн направиха това преди Пролетния празник.

Медиите съобщиха, че до 16 януари са били ваксинирани 1,7 милиона жители на столицата. В рамките на програмата за спешна ваксинация до 10 февруари 2,5 милиона души са получили две дози от ваксината.

Пекин има над 20 милиона жители. За да бъде постигнат стаден имунитет е необходимо да се ваксинират 70-85% от столичани, или около 14 милиона души. Според изчисленията на експертите на ден е възможно да се ваксинират по 200 000 души, като този капацитет ще се разшири допълнително.

Проверка по рама

Очаква се програмата за мащабна ваксинация да бъде завършена през месец май.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ