8.8 C
София
четвъртък, април 18, 2024

Петър Чолаков: „Да, България!“ и ДСБ са каймакът на Костов от СДС

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„Идеята на новите политически формации е да бъде променен моделът „ГЕРБ – ДПС”, а партньорството между „Воля” и НФСБ е логически обосновано, защото двете партии си приличат“.

Това заяви пред bTV социологът Петър Чолаков. По думите на Чолаков Марешки и Симеонов са влезли в ролята на патерици по време на управлението на Борисов и партньорството им е пример политическото оцеляване, защото по отделно едва ли биха имали шанс за следващия парламент.

„Другата страна на медала, която предизвика обществена изненада, е, че през годините те са имали тежки сблъсъци и как така изведнъж се роди това приятелство, и в името на какво се роди”, коментира социологът.

„Ясно е, че в патриотичния сектор в България има един жизнеспособен субект и това е ВМРО, който през годините е устойчив, защото е способен да бъда извън парламента и да оцелява. В такава ситуация, в която те се оказват основния теглич, който ще изтегли и всички останали, е очевидно сами да се явят, защото ползите за тях биха били много повече, отколкото негативите”, обясни още той.

Според Чолаков „Да, България! и „Демократи за силна България” са това, „което Костов е събрал като каймака на СДС и го е извадил навремето с ДСБ”.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ