14.4 C
София
петък, февруари 23, 2024

Плевнелиев вдига палат на село

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Бившият президент Росен Плевнелиев се стяга за грандиозно строителство в разложкото с. Баня. Той ще вдига палат върху 3 декара в селото, разположено между три планини – Рила, Пирин и Родопите.

На предстоящата сесия на местния парламент старейшините в Разлог ще разгледат искането на бившия държавен глава за смяна на предназначението на имот от „земеделска земя“ в „жилищно строителство“, предава Струма.бг. Теренът се намира в местността Рудината. В близост пък е старият палат на Росен Плевнелиев, който той продаде през 2017 г. на шефа на туристическа агенция „Перла Турс“ Йордан Христов за 550 000 евро.

До ден днешен Плевнелиев не е прекъсвал връзката си със с. Баня, където често отсядал заедно с половинката си Деси Банова на хотел или дори в къщата, която продаде на Йордан Христов, но вече като гост.

Бъдещият палат на Плевнелиев не е първото инвестиционно намерение на милионера. Няколко месеца след като продаде луксозното си жилище, дойде новината, че ОбС-Разлог е одобрил изготвянето на подробни устройствени планове за трасета на водопровод и електропровод, предназначени за имот в Баня, нарочен за жилищно строителство. Собственик на терена бе фирма „Ателаида“ ЕООД на тогавашната му съпруга Юлияна Плевнелиева.

Скоро след това обаче президентската двойка се разведе и планът за строителството пропадна. Местността Рудината, където ще се извисява бъдещият имот на Плевнелиев, е с изглед към Рила и Пирин, а наблизо е най-луксозният хотел на с. Баня.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ