15.8 C
София
петък, февруари 23, 2024

Полицаят, организирал купона: Съжалявам, идеята бе да празнуваме кротко раждането на детето ми

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Глоби за купона с полицаи в епидемията. Наказания ще има и за служителите на реда, и за собственика на заведението край Сандански, приютило тържеството за новородено.

Пред bTV говори организаторът на празненството. Среднощният купон излиза на светло в момента, в който един от полицаите и кум на домакина решава да го предава на живо. Поздравите за младия татко валят, на сутринта става ясно, че ще има и глоби. А раждането на бебето Мартин ще бъде запомнено от всички. Иван и Весела чакат дете 5 години.

„Тя е добре, но с вашите репортажи и моята, как да кажа, грешка, наивност, и тя е малко притеснена“, казва помощник-лесничеят Иван Николов.

По неговите думи на празненството е имало 12 души. „Никой не ни е готвил, аз си пазарувах там от магазините. Някой ще направи салата, някой ще сложи чашите и така, някой ще запали камината“, казва Иван. Ключовете за неработещия в момента ресторант Иван взел от собственика срещу обещание да празнува кротко. „Помещението беше така – да не чупим, да не се събираме хора и да си прекараме празника по кроткия начин“, казва помощник-лесничеят.

Дали са пет, двама, трима или четирима, това е нарушение пак на заповедта на министъра на здравеопазването и ще направим всичко възможно те да бъдат наказани“, заяви д-р Калоян Калоянов, директор на РЗИ – Благоевград.

Проверка по рама

„Досега нямам провинение ни към работа, ни към нищо, но съжалявам, ако трябва, какво трябва ще си понеса там“, споделя Иван Николов.

„Той е помощник-лесничей. С добри отзиви от колегите, но за съжаление, трябва да се научат младежите да спазват общоприетия ред“, казва инж. Дамян Дамянов, директор на ЮЗДП. МВР прави дисциплинарна проверка. До няколко дни ще стане ясно дали полицаите, освен че ще бъдат глобени, ще бъдат и наказани. Обектът е регистриран като заведение за обществено хранене и в епидемията може да работи само на гише.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ