21.1 C
София
четвъртък, март 28, 2024

Полицията със съвети как да опазим дома си от кражби по празниците

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Да не даваме информация в социалните мрежи за наличието на системи за сигурност. Това посъветваха от криминалната полиция, за да се опазим от кражби по време на отсъствието ни по великденските празници.

Камери, ценности и кога не сме вкъщи са част от интересите на престъпниците, преди да атакуват жилището ни. Затова е важна информационната сигурност на дома ни, обяснява инспектор Росен Белишки от криминалния отдел на полицията. 

„Доколкото ние освен да опазим тази информация и тя не стане достъпна на дадени престъпници, би било много добре за нас. По този начин бихме могли ефективно да предотвратим някакъв по-сериозен проблем“.

Полицията посъветва за физическата защита да има сериозни метални врати с блокировка, райбери за дограма и антивзломни обкови за прозорците.

„Престъпниците не обичат да чупят стъкла и, разбира се, един стъклопакет трипластен или петпластен много трудно се чупи, вдига се шум“- казва инспектор Росен Белишки. За първото тримесечие на тази година има регистрирани 1040 домови кражби. Разкриваемостта е 28 процента. 

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ