Последни

Появи се сензационна версия за смъртта на Гагарин

Игра на Богове -Възходът на падението

В Деня на космонавтиката, който вчера честваха Русия и други страни от постсъветското пространство, в медиите се появи нова версия за смъртта на Юрий Гагарин, извършил преди 60 години първия полет на човек в Космоса.

Борис Волинов, два пъти герой на Съветския съюз и пилот-космонавт на СССР, разкри нова версия за смъртта на Юрий Гагарин, за която съобщава РБК, пише Technews.bg.

Според него, самолетът на Гагарин може да се е сблъскал с метеорологичен балон, който не може да се види при висока скорост.

Гагарин загина по време на учебен полет на МиГ-15УТИ, като с него катастрофира и пилотът-инструктор, командир на полк Владимир Серегин. Причината за инцидента все още не е установена.

Има няколко версии за трагедията, случила се на 27 март 1968 г., и е трудно да се установи истинската причина.

Проверка по рама

Една от версиите, според Волинов, е, че войник е изстрелял метеорологичен балон. Това е устройство с тегло около един килограм, но ако самолетът се сблъска с него при висока скорост, щетите могат да са сериозни.

Борис Волинов се подготвяше за полети с Юрий Гагарин като част от първия отряд от космонавти. Впоследствие той стана член на комисията за разследване на причините за трагедията.

магазин за авточасти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button