32.8 C
София
петък, юни 21, 2024

Президентът с нова критика към премиера

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Призивът на премиера да не се намесват децата в политиката е театър за наивници. Знам много добре откъде идват атаките към мен и семейството ми. Това каза президентът Румен Радев в Плевен, цитиран от радио Фокус. Той коментира призива на министър-председателя Бойко Борисов да не се намесват децата в политиката.

„Категорично не приемам да се намесват семействата и да бъдат преследвани. Знаете, че протестите на българите са закономерен резултат от политиката и действията на министър-председателя. Българите от месеци протестират под прозорците на Министерски съвет, но там няма никой“, заяви още президентът Румен Радев.

Президентът отговори на въпрос дали следи политическите процеси преди изборите. „Трябва умно да зарежем българското лозе така, че да дадем шанс на най-добрите филизи и да изрежем излишните, ако искаме да има плод. По отношение на всички тези процеси, които вървят за коалиране, както преди малко ни обясняваше и проф. Пачев – трябва да мислим кой ще бъде най-добрият купаж така, че да даде наистина един добър резултат. Трябва да работим. Иска се добра преценка, иска се правилен избор. Надявам се, че заедно като народ ще дадем този шанс на 4 април“, каза още Радев.

Държавният глава коментира темата за коалициите. „Явно това е неизбежно. Виждаме какъв е паритетът. По всичко личи, че ще имаме един доста фрагментиран парламент. Дали това е добре или зле, ще покажат изборите, ще покаже мъдростта на тези партии, които влязат вътре така, че да се отстоява националният интерес“, допълни президентът.

Държавният глава бе в Плевен по повод празника Трифон Зарезан.

Проверка по рама

„Трифон Зарезан е празник, който ни свързва като народ всички нас днешните българи с поколенията, живели преди нас. Знаем, че по нашата земя от дълбока древност са отглеждали не само лозя, тук се е правило хубаво вино. Хората, които са го произвеждали, са били почитани и уважавани“, изтъкна той.

Президентът благодари на директора на Института по лозарство и винарство в Плевен проф. Иван Пачев за поканата да посети института на днешния празник. Държавният глава отчете, че институтът е наследник на най-старата в България и пета в света опитна станция по лозарство и винарство. „Да поздравя усилията на неговия екип да пазят това национално богатство като традиция, да развиват нови сортове и технологии, да утвърждават България на международните пазари, но и да пазят нашите типични български сортове грозде и производството на българско вино“, каза президентът. Той благодари и на кмета на Плевен Георг Спартански за подкрепата на Общината. „Без Общината, знаете, че това всичко няма как да се съхрани“, заяви още държавният глава.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ