16.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024

ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА на Тенчо Тенев ПРЕЗ ГОДИНИТЕ !

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Престъпленията на Тенчо Тенев – бившият шеф на КАТ София

Ще се опитаме да Ви запознаем с престъпните привички на един уважаван полицай (явно), защото към момента на неговият арест е отново Началник на Охранителна Полиция.
Възможно е да сме пропуснали някои от неговите изяви, за което се извиняваме предварително.
Трудно е да проследиш целият криминален „роман“ на бившия началник на КАТ – СОФИЯ, комисар Тенчо Тенев.
От 2010г до 2021г има множество противообществени и прояви лишени от нормален човешки морал, почти няма година, в която да пропусне да се изяви!

Престъпленията на Тенчо Тенев

Престъпленията на Тенчо Тенев

Хронологичен ред:

2010г. МОНТИРА СИ ЛАМПА В ЛИЧНИЯТ АВТОМОБИЛ

 

Зам.-директорът на столичния КАТ Тенчо Тенев използвал неправомерно секретната система на Националната служба за охрана „Мизия“, за да минава на „зелена вълна“ през натоварените софийски кръстовища, пише в. „Стандарт“.

През май т. г. Дерменджиев снима как Тенев е монтирал синьо-червена лампа в личния си автомобил – мерцедес с номер N Х 2929 ВА, която проблясва, за да му осигурява специален режим на движение. В сигнала си до началниците на Тенев Дерменджиев описва как на 21 май т.г. в 15,11 ч е заснел автомобила на полицая. В него зад предното стъкло „има устройство за подаване на светлинен сигнал с пробляскваща синя светлина, също така в горния ляв ъгъл на предното стъкло има залепен знак на Национална полиция, а също така на видно място на задното стъкло има поставени и полицейски атрибути – полицейска фуражка и полицейски ръкавици.“ „Би било интересно да се знае каква е целта на г-н Тенев, поставяйки полицейски атрибути навсякъде по личният си автомобил?!“, пита Дерменджиев в писмо до министъра на вътрешните работи, инспектората на МВР и началника на КАТ.

Проверка по рама

Вътрешното министерство се задейства, за да провери твърденията на гражданина Дерменджиев.
Затова група пътни полицаи, които също са ставали свидетели на безобразията на Тенчо Тенев на пътя, пишат свой сигнал до министъра, като добавят нови щрихи и детайли към нарушенията. Макар сигналът на катаджиите да не е подписан с имена заради страха от служебна вендета, този път шефовете на СДВР действат светкавично. Проверката е възложена на шефа на Първо РПУ Евгени Игнатов и на шефа на отдел „Пътна полиция“ Ваньо Стоевски. Разпитани са служители на КАТ по трасето на системата „Мизия“, както и дежурните на радиостанциите.
Според проверяващите, злоупотребата със служебното положение е безспорна. Затова Тенев е наказан с 8 месеца порицание.

Проверката не успява да докаже обаче използването на синьо-червената лампа. Макар да има свидетели, които да разказват за нея, по време на инспекцията Тенчо Тенев вече е продал автомобила си, а лампата е демонтирана.
Според закона, ако беше хванат да използва неправомерно такива атрибути, то Тенев щеше да се превърне в първия полицай, на когото му е отнета шофьорската книжка.

За служителите на КАТ обаче наказанието изглежда повече от символично. Затова те са готови да бомбардират шефа си Тенчо Тенев с нов, съвсем пресен случай на злоупотреба със служебното положение.
Подчинени на Тенев описват как на 14 септември около 14,40 ч в района на АД „Монтажи“ в непосредствена близост до сградата на КАТ София по нареждане и със знанието на зам.-началника на КАТ София Тенчо Тенев е съставен неверен документ, който касае застрахователно събитие на автомобил с регистрационен номер СА 1000 ВХ. В протокола е записано, че събитието е настъпило в района на АД „Монтажи“, докато в действителност застрахователното събитие е настъпило на ул. „Марагидик“, твърдят полицейските служители.

Тенчо Тенев се сети на секундата за случая. „О, и това ли искат да ми натресат? Да, това е новият мерцедес на братовчед ми от Америка. Действително е имало инцидент. Влязъл е с колата в дупка, гръмнала е задна дясна гума. Обади ми се и докарахме колата до КАТ, за да му я сменят. Гумата е пластмасова, противокуршумна и затова няма как да бъде сменена на място“, обясни за „Стандарт“ Тенев. „Знам, че е проверен за алкохол от катаджиите, но няма смачкани ламарини.“ 15 минути по-късно Тенев звъни обратно. „Току-що говорих с моя роднина в САЩ. Той е излетял на другия ден за Америка. Макар автомобилът да има пълно автокаско, той не е задвижил никаква процедура за щети. Така, че няма застрахователна измама, със сигурност“, кълне се Тенев.

2014г. Шеф на КАТ-София в афера с болнични, гласи се за началник, пак е „нашият човек“ Тенчо Тенев

 

2015г. „СКРИ” ПОСТРАДАЛ ПЪТЕН ПОЛИЦАЙ. БЛЪСНАТ ОТ ДЖИП

В  четвъртък 16.07.2015 около 18,30 часа, обичайното за този час задръстване в тунела към жк.”Люлин” забавя прибирането на главния секретар на МВР към дома. Това е повод същият да разпореди на  Тенев по телефона да вземе мерки.

Магазин за Акумулатори

Началника на Пътна полиция, поради непознаване на закона на движение по пътищата, издава най – безумната заповед в историята на КАТ- екипите на Пътна полиция да се насочат към тунела и да регулират и подпомагат движението вътре в тунела, като за целта им разпорежда да спрат служебните автомобили на трамвайните линии и да включат сините лампи.

За всеки, който не знае и за Вас, господин Тенев, който очевидно не знаете – съгласно ЗДвП спирането, престоят и паркирането в тунел, на мост и други е ЗАБРАНЕНО/ потърсете в ЗДвП /.

Забранено е, защото е опасно и както доказва практиката, която Вие нямате, специфичните условия в тунела са предпоставка за опасност в движението. Вие сте създал условия за възникналото ПТП с полицай, блъснат от лъскав джип с шуменска регистрация, избягал от произшествието и вместо да организирате издирване, Вие организирахте укриване.

2016г. „ПРИКРИТ Е ОТНОВО, СЛЕД ТВЪРДЕНИЯ, ЧЕ ПЪТНИ ПОЛИЦАИ ОТ КАТ ПРАВЯТ КОРДОН И ПРИКРИВАТ ТРАФИК НА БЕЖАНЦИ“

 

2018г. ХВАНАТИЯТ ДА ШОФИРА НАШМЪРКАН С КОКА Е ШЕФЪТ НА ДЪРЖАВЕН ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ“! – ТЕНЧО ТЕНЕВ СВАЛИ СЛУЧАЯ ОТ БЮЛЕТИНА

 

„ЗА ЧЕСТТА НА ПАГОНА

На вниманието на Г-жа Томова!

Служител съм на Пътна Полиция и бях на работа, когато беше спрян Шефът на Държавен фонд „Земеделие”, който кара надрусан в центъра на София.

Противоречива информация, че високопоставен, държавен служител е хванат да кара аудито си в центъра на София, се появи за кратко в мултимедийното пространство, но… толкова.

Шефът ни обаче Тенчо Тенев, лично се бил заел да прикрие случая и очевидно – успява. Фрапираща е информацията, че лично премиерът Борисов е задал какво да е поведението на Тенев и е дал директивата – Живков да се прикрие.

Въпреки, че информацията е пикантна и агенция blitz.bg, воглаве с Ивайло Крачунов – главният й редактор, пишат за случая – името Живко Живков не се споменава.

Отново от наши източници колеги от страната разбрахме и за друга слабост на двуметровия Живков – проститутки, от чиито… части смъркал дрога с Й. Н., и…крадени коли с пренабити номера.

В тази връзка  и  Аудито, което е спряно, е с немска регистрация. Упоритият  опит на ваши колеги да разберат официално за случая, стигна до там, че, цитираме: „Имало е нещо, но момчетата /катаджиите/, се… объркали“.

2021г. Арестуваха бившия шеф на КАТ – София Тенчо Тенев

/злоупотреба с власт ; незаконно държане на боеприпаси ; дарения/

Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа началник на сектор в РУ – Асеновград за престъпление по служба и незаконно държане на боеприпаси, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Той е арестуван на 11 май в сградната на полицейското управление при акция на дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР, проведена под надзора на Окръжна прокуратура.

Тенчо Тенев е арестуван за това, че от месец февруари 2021 г. до 28 април 2021 г., в Асеновград, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице – началник на сектор „Охранителна полиция“, е превишил властта и правата си.

Задържаният е нарушил разпоредбите на вътрешните правила за реда и условията за сключване на договори за дарения, получаване и управление на дарения в МВР и е избрал изпълнители за сключване на договори за дарение в полза на РУ – Асеновград, без да има право на това. Общата стойност на даренията е около 10 500 лева.

Тенев е обвинен и за това, че в с. Крум, област Хасково, е държал боеприпаси за огнестрелни оръжия без надлежно разрешение – 554 броя патрони от различен калибър.

Установено е, че обвиняемият е превишил властта си, като е избрал две фирми, които да оборудват сградата на РУ – Асеновград с видеокамери за наблюдение, да доставят автомобилни части и консумативи, както и да извършват ремонти дейности на ползвани автомобили от районното управление в града.

Фактурите за тези дейности били издавани на община Асеновград, като Тенев подписвал част от тях от името на същата институция.

Обвиняемият е избирал доставчиците на стоки и услуги сред свои близки и познати, не по установения ред, като не е бил упълномощен за това от съответните длъжностни лица в МВР, не е съгласувал сделките, а цените са били надвишени от доставчиците по негови указания.

Разследването се води от екип от шестима следователи от Окръжен следствен отдел към ОП – Пловдив.

От клипа става ясно, че ТЕНЧО, както го наричат в селото е най-хитрият човек, защото те са будали!

Престъпленията на Тенчо Тенев – до кога ще се пише, пише и пише, а той ще си работи, работи, работи ?

ФрогНюз, Афера БГ, БТА

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ