22.8 C
София
петък, юни 14, 2024

Приключва строителството на социални жилища в Перник

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Пред приключване са строително-монтажните дейности по изграждането на социални жилища в Перник, съобщиха от общината. Те се помещават в два жилищни блока в квартал „Тева“ и са с капацитет за 100 души.

Към момента се работи по полагането на изравнителната циментова настилка на пода и интериорната боя по стените в помещенията. Инсталирани са апартаментните домофони и звънци. По- голямата част от панелните радиатори в стаите и лирите в баните са монтирани. Извършва се монтаж на вратите в жилищата, на осветителните тела и контактите, както и на асансьорите в двете сгради.

Строителството е по програма „Региони в растеж”, а критериите за настаняване в новостроящите се жилища са определени в наредба, приета с решение на местния Общински съвет. Едно от изискванията към наемателите, които ще бъдат заложени при сключването на договора, е децата им да посещават училище. Кандидатите трябва да имат личен лекар и задължително да водят децата си на имунизации и прегледи. Наемът, който ще се плаща за социалните жилища, ще бъде определен с решение на Общинския съвет.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ