5.3 C
София
четвъртък, април 18, 2024

Проговори приятел на гурбетчията Мехмет от тройния разстрел в Германия

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„Какво нещо е гурбетът!? Има радост, има тъга, има глад, има и много пари, а в случая с Мехмет – предателство и смърт. Неговата и на жена му“.

Това коментира пред 24rodopi.com кърджалиец, който е бил близък на нашенеца, който уби съпругата си, простреля с незаконното оръжие балдъзата си, а накрая се самоуби.

Всички са от една фамилия, от кърджалийския квартал „Боровец“. От 15 години семейството живеело и работило в германския град Висбаден.

Главата на семейството е бил 55-годишният Мехмет М. В нощта срещу 1-ви февруари мъжът възпроизвежда изстрели с револвер срещу 49-годишната си съпруга и нейната сестра. След това кърджалиецът се самоубива.

Кварталът е потресен. Сигнал до полицията бива подаден 3:45 часа сутринта. На място пристигат екипи на органите на реда и линейки. М.М. и една от жените са починали на място, втората жена е откарана в много тежко състояние, с огнестрелна рана в главата, в болница в германския град.

Проверка по рама

Ревност е накарала 55-годишния да грабне оръжието, посочват запознати. На това мнение е и наблюдаващият прокурор Флориан Брейденбах. По думите му, мъжът прострелял съпругата си, „която се била разделила с него“.

Мехмед вини балдъзата си за „края на едно семейство“.

Драма. Мъж застрелва съпругата си, сестра ѝ, след което се самоубива. Край! Покрити с чаршафи тела. Поредна история в летописа на гурбетчийството.

Цялата фамилия спестява пари за къща у дома. В Източните Родопи. Семейната драма, свързана с раздяла обаче, ги лишава от най-важното…

Били са щастливи в бедната кърджалийска махала. „Оправили са си живота“ в богатата „нова родина“. Там е и краят. Заедно в последните минути на тази земя.

„Тръгнаха уж за Рая, а ще ги върнат в ковчези“, казва близък на опечалената фамилия.

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ