4.6 C
София
четвъртък, април 18, 2024

Продават два острова на насилник

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Джефри Епстийн беше обвинен в сексуална експлоатация на непълнолетни. Покойният финансист разполага с редица имоти, сред които и два острова. Те се намират на Американските Вирджински острови и вече има две-три предложения за закупуването им.

Парите от продажбата ще отидат за обезщетение на жертвите. През 2020 г. беше създаден фонд, който им отпусна близо 50 млн. USD.

Въпросните два малки острова, които са част от САЩ, са на стойност 241 млн. USD към 31 декември 2020 г. Само шест месеца по-рано те са стрували 630 млн. USD.

Парите от продажбата на имотите са крайно необходими, тъй като средствата във фонда, който обезпечава жертвите са свършили. Именно и поради това разпоредителите с недвижимите имоти спряха изплащането на компенсации до 25 март 2021 г. Крайният срок за регистриране на нови жалби и искания за обезщетение по програмата беше 8 февруари.

Спирането на плащанията бе необходимо, за да се защитят жертвите, които все още не са подали искове, уточни администраторът на фонда. Първоначално подадените 150 иска надминаха очакванията.

Проверка по рама

Епстийн беше арестуван в Ню Йорк на 6 юли 2019 г. Прокуратурата разполага с доказателства, че в периода 2002-2005 гг. той е организирал посещения в дома си в Манхатън на десетки непълнолетни момичета. В кръга приятели и познати на Епстийн са били множество действащи и бивши длъжностни лица от САЩ и други държави, включително бивши държавни глави, големи предприемачи и звезди от шоу бизнеса. Делото беше прекратено след самоубийството му.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ