7.7 C
София
вторник, февруари 27, 2024

Продава се рядък всъдеход Mercedes-Benz Unimog 416

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Аукционна къща Mecum ще продаде на търг рядък автомобил с висока проходимост. Става дума за Mercedes-Benz Unimog 416. Търгът ще се проведе на 18-20 март. Автомобилът от 1978 година е боядисан в зелено и е оборудван с платформа за превоз на пътници или товари. Суперпроходимата машина е оборудвана и с две лебедки.

Unimog 416 се използва активно в Бундесвера. Германският високопроходим камион разполага с 5.7-литров бензинов двигател тип 352 с шест цилиндъра. Мощността на агрегата е 110 конски сили. Моторът работи съвместно с шестстепенна механична скоростна кутия (20 предни предавки и 8 задни) и система за задвижване на всички колела.

Също така автомобилът е оборудван със сервоуправление и дискови спирачки с пневматичен усилвател. В допълнение, високопроходимият автомобил е оборудван с портални оси и пружинно окачване. Теглото на машината е около 5 тона.

Проверка по рама

Т.нар. теренни превозни средства Unimog се произвеждат от 1948 година. През това време те получават десетки различни модификации. Например автомобилът е бил използван във военни и общински служби, както и за селскостопански работи.

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ