19 C
София
петък, юни 14, 2024

Прокуратурата разследва смъртта на детето, убито от ток на столичен булевард

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Софийската градска прокуратура разследва смъртта на 16-годишното момче, което беше убито от ток, протичащ през улична шахта на столичния бул. „Иван Гешов“,  по текст от Наказателния кодекс за причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност.

В рамките на образуваното досъдебно производство са назначени множество експертизи и са изискани документи, съобщиха от държавното обвинение. 

Веднага след сигнала за инцидента на мястото са пристигнали органите на МВР, които, с цел събиране на доказателства, да запазят местопроизшествието. Следовател от Софийската градска прокуратура е предприел незабавни действия по разследването. Непосредствено до уличната шахта е открит усукан проводник, представляващ източник на повишена опасност. 

Днес е била направена аутопсия на детето. Според предварителното заключение на медицинските лица то е починало от остра сърдечно-съдова и дихателна недостатъчност. По тялото му е имало охлузвания с вид на термично въздействие.

Назначените експертизи са съдебномедицинска и техническа, а документи са изискани от Столичната община, Община „Триадица“, ЧЕЗ, ръководството на болница „Св. Иван Рилски“, търговецът, ползващ павилион в непосредствена близост до местопроизшествието. Започнали са и разпити.

Проверка по рама

Текстът, по който се води разследването, предвижда – при установяване на вина, наказание до шест години затвор. 

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ