9.8 C
София
събота, април 13, 2024

„Проляхме достатъчно кръв”

ПРОЧЕТИ СЪЩО

След военния преврат в Мианмар епископската конференция на страната отправи призив за мир към враждуващите страни и международната общност. „Пътуваме през най-предизвикателните времена от нашата история“, пишат епископите в съвместно изявление, предаде Aleteia.org, позовавайки се на организацията „Помощ за Църквата в нужда“ (ACN).

Епископите призоваха хората в Мианмар да запазят спокойствие въпреки „неочакваните, шокиращи събития“ и да се въздържат от прибягване до насилие. „Проляхме достатъчно кръв“. Те напомнят на хората, че има и ненасилствени форми на протест.

Конференцията призова лекарите и доставчиците на здравни услуги, които стачкуваха в знак на протест срещу действията на военните, да не изоставят хората си в нужда по време на пандемията. В Мианмар беше извършен военен преврат, който бе осъден от международната общност.

Твърденията за нередности при гласуването по време на парламентарните избори през ноември, които бяха повдигнати от военните, можеха да бъдат разрешени „чрез диалог в присъствието на неутрални наблюдатели“, посочиха епископите. „Сега обещавате по-голяма демокрация – след разследване и нови избори. Хората в Мианмар са уморени от празни обещания ”, казаха епископите, обръщайки се към военните. Военните твърдят, че превратът е извършен заради твърдения за нередности при гласуването по време на парламентарните избори през ноември.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ