7.7 C
София
вторник, февруари 27, 2024

Професионална балерина стана поп фолк певица

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Професионална балерина стана поп фолк певица. 21-годишната варненка Яна Маринова учи фолклорно пеене в музикалната академия при известната изпълнителка Нели Андреева, но избра да се реализира в чалга индустрията. Едва на 4 години бъдещата надежда на попфолка започва да танцува модерен балет в известна варненска школа. В нея прекарва повече от 12 години, пише Новини.бг.

„Имам бронзов медал международно състезание в Сърбия, както и други отличия. Към танците реших да добавя и акробатика. Бях в 12-и клас и екшънът беше пълен – училище, танци, а накрая и акробатика. При нея се правят много салта, премятания изобщо повече време прекарвах във въздуха, отколкото на земята“, споделя Яна.

Следва рязък обрат. Средното си образование красивата брюнетка завършва с профил фолклорно пеене, същия продължава да изучава и сега. Но е категорична, че попфолкът е нейното призвание.

„Тук искам да се реализирам. Напълно естествена съм и по мен няма никакви хирургични интервенции. Държа на природните дадености, но ако се наложи, в някакъв момент може да се променят нещата“, коментира варненката пред роден таблоид.

View this post on Instagram

Проверка по рама

A post shared by Яна Маринова (@yana.marinovaa)

Наскоро Яна издаде първата си песен в жанра, озаглавена „Напивай ме“. В нея продуцираната от известните в попфолка Силвестър Матеев и Калоян Коцев пее: „Каквото имах, всичко аз ти дадох. И душата и сърцето си продадох, аз, глупачката!“.

Както и в много други случаи, и тук изпятото е преживяна емоция от певицата. Яна, която се е явявала на фолклорни конкурси в цяла България, споделя, че няма търпение да вкуси от сладкото и горчивото в шоубизнеса. Родената през 2000 г. балерина фолк певица вече готви и втора песен.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ