10.8 C
София
събота, април 20, 2024

Проф. Начев: Хората са недисциплинирани

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„Мерките срещу коронавируса у нас са много лежерни. По начало тук истински локдаун не е имало. Не сме имали вечерен час, не сме натискали есемеси дали можем да излезем. Тук хората не са много дисциплинирани“, коментира проф. Генчо Начев в предаването „Тази сутрин“ по бТВ.

По думите му българинът става дисциплиниран и спазва законите когато стъпи извън страната ни. „Аз не съм ходил по молове, но като гледам по телевизията – там никакво разстояние не може да се спазва“, казва Начев.

Той е категоричен, че ако се премине прага от 200 заразени на 100 хил. души, ще се мисли за въвеждане на по-строги мерки.

Начев коментира, че в болница „Св. Екатерина“ 60% от персонала са се ваксинирали срещу коронавирус. „Мисля, че процентът на желаещите се увеличава и, ако има някакво съмнение по отношение на това дали да се ваксинират, е заради липса на информация за тези ваксини“, допълва Начев.

Той е категоричен, че тази липса на информация идва от самите производители, които дават ограничени данни.

Проверка по рама

„В момента в „Св. Екатерина“ е спокойно, има легла в коронавирус отделението, но останалите сектори, които са за друг тип пациенти, са пълни“, казва Начев.

По думите му при нас здравето не е на първо място. „Обикновено декември и януари винаги е бил по-малък напливът към болниците. Българинът не е свикнал да мисли за здравето си. Когато кажа, че трябва да оперираме някого, той ми отговаря „Първо трябва да заколя прасето, да омъжа дъщерята“, казва Начев.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ